Първият от деветте проекта за „Капана – квартал на творческите индустрии“, одобрени за 2017 година, стартира на 21 януари от 12.30 часа с работилница за ръчно правени свещи. С подкрепата на „Пловдив 2019“ едно от най-новите творчески ателиета в Капана Candle House ще предостави възможност на любителите на ръчно правените подаръци и сувенири да изработят своята бутикова свещ.

За специалните техники, експериментирането с цветовете и формите, и символът на запалената свещ ще разкаже по време на работилницата карвинг артистът Мария Аргирова. До изкуството на старите венециански майстори и историята на карвинга ще се докоснат и най-малките. За тях са предвидени специални занимания и уроци за карвинг моделиране в домашна обстановка.

Работилницата е първа от поредица инициативи, посветени на обучения, презентации и работа с деца, които ще се случат през цялата година в Candle Housе в Капана. Събитията се реализират в рамките на проект „Огънят през вековете“. Още осем проекта, развиващи творческият потенциал на Капана, предстои да стартират до началото на лятото и да станат част от новата визуална идентичност на квартала -  Creative playground / Място за забавление и творчество.

Желаещите да се включат в ателие "Огънят през вековете“ могат да заявят своето участие на: http://bit.ly/2jnwLqd  и да посетят събитието в събота на адрес: Candle house – Капана, ул. Йоаким Груев № 6.