Възмутена съм как за пореден път шофьор на автобус отказва да отвори вратите, след като ги е затворил. Рейсът беше спрял на спирката, но не беше тръгнал поради голямото задръстване и червения светофар. Застанах до вратата, но шофьорът ми помаха с пръст, че няма да ми отвори вратата! Защо всички се държат като темерути, защо поне един път няма да постъпят човешки и с добро? Все пак единственото, което поисках, беше да се кача на рейса, нали са за това? Не съм искала да се качвам в движение...

Това ни написа читателка на TrafficNews.bg, която не е успяла да се качи в автобус №1. Очевидно е, че тук става дума по-скоро за нрави, отколкото за задължения на превозвачите. Дали са темерутски, нечовешки или просто говорят за неотзивчивост, няма да гадаем. Наясно сме, че след като вратите на автобуса вече са били затворени, шофьорът - независимо от това, че не е бил тръгнал, има правото да откаже да отвори вратите. Повтаряме - става дума за нрави. 

Не е точно такъв случаят обаче в автобус №93, за който отново получихме сигнал от читател, че шофьорът най-необезпокоявано си пафка цигара по време на движение. Не че и тук не става дума за нрави, но в случая става дума и за закони. Защото пушенето в градския транспорт е напълно ЗАБРАНЕНО не само за пътниците, а и за шофьора, и кондукторите.