Снощи ви разказахме историята на кученцето, което предпочиташе да стои право, за да не го боли. И което опита да сложи край на живота си, политайки с последни сили към всяка преминаваща кола. Дедко беше спасен от една жена - Станка Мерджанова, която го приюти, заведе на ветеринар и започна борба за живота му. Но... тази нощ изоставеното куче се спаси от мъките и отлетя на небето.

Една от многото тъжни истории, които ни стряскат, стягат ни за гърлото и всеки път извикват въпроса: Ние в 21-ви век ли живеем? Възможно ли е във века на надбягващите се технологии, века на умните, да има толкова фалш и лъжа? Как така живи същества умират от глад? От бой, от безразличие, от нелюбов?...

Разказът за Дедко предизвика безброй коментари на състрадателни, обичащи и желаещи да помогнат пловдивчани. Някои звъняха в редакцията - независимо от късния час, други ни писаха, трети предложиха помощта си в страницата ни във Фейсбук. За съжаление, на всички тях трябва да кажем: кученцето вече няма нужда нито от пари, нито от дом. Но запазете любовта си към животните, любовта си изобщо! И вие, и ние имаме нужда от това. Бездомните кучета също.