Полицията не е направила тест с дрегер на Любомир Трайков, който уби трима души на булевард „Руски”, тъй като от катастрофата не е наранил устната си, заяви вдовицата Корнелия Петков на пресконференция. Тя заяви, че  има съмнение, че  и кръвната проба за алкохол е била манипулирана. Най-ранно тя е взета час – час и половина след катастрофата. Лицето, което е отишло първо на катастрофата е видял Любомир видимо пиян.

Пресконференцията започна с минута мълчание в памет на жертвите от кървавата катастрофа. Корнелия Петков заяви, че дава този брифинг е единствено и само, за да се каже обективната истина за катастрофата. 

По думите й, когато отишла още в 10.00 часа на 18 ноември във Второ районно забелязала странни неща. Там тя чула твърдения, че се давали масово подкупи, а скоростта на катастрофата била от порядъка на 150 -180 км/ч. В същия ден Корнелия разбрала и за това, че на Любо Трайков не му е правен дрегер.

Вчера бащата на Трайков се обадил на Корнелия и я предупредил „Внимавай какво говориш за сина ми”. Тя обаче м отвърнала, че нищо не може да я спре да каже истината.

До момента Младен Трайков е дал три пъти по 300 лева на Корнелия и децата й, както и касетка с плодове. Той поел и погребението на Атанас.  Вдовицата не искала обаче подаяние, а възможност да започне работа, с която да издържа децата. По сметката отделно й били преведени 3000 лева дарения Трайков, който първо й ги дал на ръка.

„Нито към Любо Трайков, нито към баща му имам лоши чувства. Но няма да нося чужд кръст и искам цялата истина да излезе наяве. Няма да позволя Атанас да бъде изкаран убиец”, каза Петкова.

Очаквайте подробности!