Община Пловдив се раздели с най-дългогодишния си служител поради пенсиониране – Наталия Делчева, директор дирекция „Финансова политика“. Това стана с много прегръдки, добри пожелания и усмивки. Заседателната зала едва побра служителите, дошли да засвидетелстват своето уважение към обичаната от всички г-жа Делчева.

„Огромна чест е за нас и от името на целия екип да изразя благодарност за добрата работа през годините. Привилегия е да имаме толкова дългогодишен и способен служител като Вас. Вие сте ценност за Община Пловдив във всяко едно отношение, истинско нематериално културно наследство. Сега разчитаме на Вас да започнете да работите по Вашите спомени в Община Пловдив, защото всяка една дейност минава през бюджета и всеки един кмет се е допитвал до Вас и Вашето съгласие. На добър час, не ни забравяйте“, с този поздрав кметът Иван Тотев се обърна към Наталия Делчева.

Освен сърдечните пожелания за успехи и цветя тя получи много подаръци картина на Община Пловдив, кристален сервиз, почетен плакет, албум със снимки за спомен.

Наталия Делчева работи в администрация от 1-и септември 1969 година и има почти 48 години трудов стаж, който е преминал единствено в Община Пловдив. Кариерата й стартира от експертна длъжност до директор дирекция. Обучила е много млади специалисти в сферата на бюджетното счетоводство.