Вдовицата на загиналия в катастрофата на бул. "Руски" Атанас Ламджиев е била ругана и блъскана от таксиметров шофьор. Инцидентът е станал вчера  следобед, а след това Корнелия Петкова е пуснала жалба във Второ районно управление. 

"Най-малкият ми син Коко имаше рожден ден и аз бях обещала на децата да ги заведа в мола да поиграят. След трагедията се страхувам да шофирам и реших да извикам такси. Запонах да звъня на различните компании, като при всяко позвъняване ме питаха от къде и за къде пътувам. Щом диспечерките чуеха, че пътувам от бул. "Копривщица до мол "Марково тепе", ми съобщаваха, че нямат коли", разказа Корнелия пред репортер на TrafficNews.bg. 

След като половин час тя безрезултатно се опитвала да повика такси, накрая звъннала в "Екотакси" е казала, че ще пътува до ЖР "Тракия". От там тутакси й изпратили кола. "Качих се заедно с децата в таксито и казах на шофьора, че искам да отида до мол "Марково тепе". Той ми заяви, че има заявка за Тракия, а аз му казах, че съм променила маршрута. Най-учтиво му зададох въпроса - Дискриминацията, по отношение на клиентите, от страна на диспечерите ли е, или на самите шофьори, които не желаят да поемат не чак дотам апетитни курсове? 

Той ми се разкрещя пред децата, започна да ме ругае. Наричаше ме с обидни епитети и ми каза да слизам. Аз категорично отказах, а той слезе и ме издърпа от седалката. После буквално ме блъсна в една пряспа пред очите на децата ми", разказа вдовицата. Изплашени, те слезли от таксито, а шофьорът потеглил с газ. 

"Бях изплашена и унизена. След всичко, което преживяхме, сега децата ми трябваше да станат свидетели и на подобна гавра", възмущава се Корнелия. След като се съвзела, тя отишла във Второ районно, където пуснала жалба. Тя успяла да заснеме колата и да запише номера. В полицията е образувана проверка. В понеделник Петкова ще подаде и жалба до Дирекция "Автомобилна администрация". 

Репортер на TrafficNews.bg потърси за коментар собственика на "Еко такси", но той не отговаряше на мобилния си телефон. Ще му бъде предоставена възможност за коментар на по-късен етап.