Дани Каназирева и партията й „Съюз за Пловдив” ще вземат колективно решение дали да се присъединят към новия проект „Нова република”, оглавяван от Радан Кънев. Това заяви Каназирева пред репортер на TrafficNews.bg. Макар името й да се свързва с новия проект още от самото начало  тя все още не влязла в него официално.

„Откакто съм в политиката се боря за обединение вдясно. Все още е рано да се коментира каквото и да е за „Нова република”, скоро ще вземем решение”, заяви общинският съветник. Тя допълни, че на хората им е писнало едно и същи хора да се редуват на министерските и депутатските места и има нужда от промяна.

Вчера бе обявена дясната идейна надпартийна платформа "Нова република", която се оглавява от  лидера на ДСБ Радан Кънев. Още другата седмица гражданската платформа ще прерасне в политическо обединение, което търси единство на граждани и политици.

Нова република" кани "Да, България" на Христо Иванов на платформата, а също - хора, работили за десницата през годините. Сред тях е "Съюз за Пловдив" на Дани Каназирева, някогашно знаково лице на ГЕРБ. Кандидат-президентът на РБ Трайчо Трайков е също тук. "Нова република" планира голямо мероприятие на датата на националното помирение - 4 февруари.