С наближаване на Коледните празници, човешката фантазия се оказва безгранична, особено когато искаме да зарадваме любим човек. А парите са просто прашинка в небето…поне за някои.

Така например американският боксьор Майк Тайсън похарчи 2 милиона за банята на бившата си съпруга Робин Гивънс. Той не купи обикновена вана, а вана с 24-каратово златно покритие.

Нелепи и скъпи подаръци
 

С остров във формата на сърце, пък Анжелина Джоли зарадва своя любим Брад Пит в най-романтичните години на връзката им и много преди двойката да обяви раздялата си, пише БТВ. Този романтичен жест е струвал на актрисата 12 млн. долара, като по този начин надмина собствения си рекорд с друг ексцентричен подарък за Пит - водопад.

Нелепи и скъпи подаръци
 

Тази година списание „Форбс" обяви най-скъпите подаръци, които са си правили богаташите някога. В класацията попада перлена огърлица на „Картие”, която нюйоркският банкер Мортън Плант подарява на младата си жена. През далечната 1917 г. той заменя 6-етажното си жилище на Пето авеню за колието, което по онова време струва 1 млн. долара.

Днес сградата струва стотици милиони, което прави бартера на банкера една от най-лошите сделки в историята.

Сцената на Бродуей вече не е само мечта, тя може да бъде и ваша тази Коледа. Това удоволствие ще ви струва внушителните $30 000.  Предложението е в тазгодишния каталог на американския гигант „Нюман Маркус", който вече 90 години представя най-екстравагантните коледни подаръци.

За скромната цена от милион и половина долара може дори  да полетите  с частен самолет в розово злато. Част от спечелените пари  ще бъде дарени на деца в нужда

Нелепо и за по-малко пари

Любимата част от получаването на коледни подаръци е разопаковането. За някои обаче дългоочакваната изненада може да се окаже истински кошмар.

Нелепи и скъпи подаръци
 

И все пак, ако някога сте получавали коледни подаръци, от които сте останали разочаровани, то значи не сте виждали най-ужасните предложения за тази година от онлайн магазините. Орехотрошачка с лика на Хилари Клинтън, детектор за улавяне на извънземни и уред за галене на котки са само част от екстравагантните идеи.

Нелепи и скъпи подаръци
 

Истински онлайн хит, обаче, са така наречените „плочки. За по-малко от 10 долара може да превърнете вашият любим в истинска холивудска звезда със стегнат корем, без дори  да се налага да влиза във фитнеса. Затова и според последните проучвания 40 процента от жените вече сами избират подаръци си, а една на всеки три връща подбраното от партньора веднага след приключването на празничния сезон.

Още новини ТУК

TrafficNews.bg