Глобите за превишена скорост скочиха двойно. Това стана след като депутатите приеха промени в Закона за движение по пътищата. 700 лева е глобата, ако шофьор се движи с над 50 км/ч над позволеното в населено място. За превишена скорост извън населено място глобата ще е 600 лева. Въвежда се и ново наказание за нарушителите – дерегистрация на автомобилите на шофьори, които карат без книжка или след употреба на алкохол или наркотици.

Наказанията обаче не спират дотук. Депутатите обърнаха специално внимание на т.нар. "гонки" - нелегалните състезания, които се организират дори по улиците на гъсто населени градове. 3000 лева е глобата за участници или организатори на нерегламентирани състезания по пътищата за обществено ползване. За повторно нарушение наказанието е лишаване от право да се управлява МПС за срок от 3 години, както и глоба 5000 лева.

Камелия Петкова загуби мъжа си в тежката катастрофа на булевард "Руски". Тогава другият шофьор, участник в инцидента, е карал с 94 км/ч и е бил употребил алкохол. 

Какво жената и други пловдивчани смятат за новите мерки срещу джигите - вижте във ВИДЕОТО:

Още от ТРАФИК ТВ гледайте ТУК

TrafficNews.bg