Очаква се да има ръст на турските туристи в Смолянско, след като бъдат пуснати редовните полети от Бурса до Пловдив. Това заяви генералния консул на Турция в Пловдив Хюсеин Ергани, по време на срещата си с кметът на община Смолян Николай Мелемов.

Ергани посочи, че е необходимо да се даде тласък на развитието на туризма, културния обмен, социалните и икономическите връзки между двата народа. В тази връзка благоприятно за развитието на туризма ще се отразят полетите от Бурса до Пловдив, които съвсем скоро ще стартират, предаде Дарик.

Градоначалникът обясни на дипломата, че още като депутат и сега като кмет продължава да лобира за облекчаване на визовия режим между двете страни, защото Пампорово и Смолян са атрактивни туристически дестинации за турските туристи.

Дипломатът сподели, че и връзките между двете правителства са много ползотворни и това ще се отрази позитивно на междусъседските отношения на България и Турция. „Може да се постигне още много и ние искаме да се развиваме заедно със своите съседи“ – каза още генералният консул и добави, че пътят към това минава през добро сътрудничество.