Редовна авиолиния между Пловдив и Бурса ще тръгне до няколко месеца, стана ясно след среща между валията на Одрин Йоздемир  с областния управител на Пловдив Здравко Димитров.

По време на едночасовия си разговор в Областна администрация - Пловдив, двамата областни управители обсъдиха няколко важни теми във връзка с доброто сътрудничество между двете държави.

Посещението на областния управител на Одрин става броени дни, след като българският министър-председател Бойко Борисов посети Република Турция по покана на неговия колега Бинали Йълдъръм. Посещението даде ясен сигнал за добросъседските отношения между нашите две страни.

Димитров подчерта, че не трябва да се допуска напрежение между двете държави, защото нашите страни имат добри отношения, които трябва да съхраним и за бъдеще. „Това е посоката и правилният път, по който трябва да вървят нашите две страни. Ние сме комшии и трябва да запазим добрите взаимоотношения и за бъдещите поколения“, заяви областният управител.

От своя страна г-н Гюнай Йоздемир благодари за гостоприемството и заяви, че посещението на Борисов в Турция е ясен знак за добрите ни взаимоотношения. Той подчерта, че има потенциал да бъдат реализиране много проекти в културната сфера, здравеопазването и по линия на туризма. Първата крачка вече е направена с предстоящото пускане на редовна авиолиния между Бурса и Пловдив, която ще стане факт до няколко месеца. Разговорите за разкриване на линия Бурса-Пловдив бяха възобновени през месец февруари, когато новият консул на Република Турция Хюсеин Ергани, направи първата си официална визита при областния управител Здравко Димитров. На срещата в Областна администрация – Пловдив, на която присъства и Главният секретар Борис Димов, бяха обсъдени и други съвместни проекти, които могат да бъдат реализиране в близко бъдеще.

В края на посещението си  Йоздемир подари на областния управител ценна картина, а Здравко Димитров му връчи плакет с изглед от Стария Пловдив.

Областният управител Здравко Димитров и секретарят Борислав Димов уважиха с присъствието си и празничната вечеря Ифтар, която бе дадена по повод Рамазан в Имарет джамия.