"Вярвам в сина си и не се съмнявам в него!", заяви Сребрина Гаджева, майка на задържания за убийството на Георги Игнатов в Борисовата градина Йоан Матев.

Бившата тв журналистка уточни пред 24 часа, че разследването е в много ранен етап и за момента не иска да коментира ареста. Криминалистите стигнали до студента по право в Югозападния университет, след като преди около 6 месеца неговата съученичка Стефани Вълчанова се свързала с приятелката на убития Георги - Лора Крашевска, за да й каже, че познава младежа от записите, разпространени от МВР.

Десетина дни след убийството на момчето СДВР пусна снимки и видео, на които се вижда самотен бегач, който тичешком напуска района на пейката, където е убит Георги. Заснетият младеж бе издирван като свидетел, а не като убиец на момчето.

Още тогава съученици на Йоан, учители и дори директорката на гимназията "Езиков свят" го познали. "Дори са коментирали помежду си", обясни съдия Ралица Манолова и добави, че никой не е подал сигнал. Сега разследващите проверяват какво точно са знаели Николова и колегите й и прикровали ли са Йоан.

Директоката Василка Николова не отваря вратата на дома си. Съседи казаха, че не вярват учителката да е познала задържания и да не е подала сигнал. Полицаите са заведени до шахтата, където е изхвърлен ножа, с който е прободен Георги, от брата на Йоан - Марсел. Оръжието е дадено за ДНК-експертиза, но резултати още не са обявени.