Ще се борим не за третото място, което всички ни дават, а за едно от първите две. Това заяви Красимир Каракачанов, лидер на ВМРО, на брифинг, на който бяха представени водачи на листи на “Обединени патриоти”.

Целта на коалицията била да покаже, че е алтернатива на досегашния модел на конфронтация и противопоставяне между леви и десни. “По равно, а не по братски е участието в листите на “Обедини патриоти”. Това е принципът, който залагаме в кампанията”, обясни лидерът на НФСБ Валери Симеонов.

“Надявам се предизборната кампания да бъде територия на политическа битка, а не на размяна на квалификации, обвинения и махленски нападки”, коментира лидерът на “Атака” - третата партия в “Обединени патриоти”, Волен Сидеров. Той ще поведе листата в 25-и МИР, където ще се състезава с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, шефката на БСП Корнелия Нинова и Светльо Витков от Реформаторския блок.

“Има вариант само аз да говоря по време на кампанията, тъй като и ГЕРБ, и БСП повтарят нашите идеи, а Светльо Витков ще ни пее”, каза още Сидеров. Атакистите Явор Нотев и Павел Шопов ще водят листите на патриотите съответно в София-област и в Хасково.