Луната е в Дева и е в тригон със Слънцето. Благодарение на този хармоничен аспект нарастват жизнените ни сили. Времето е подходящо за оформяне на парични документи. Да се използват повече плодове и зеленчуци, съветва астрологът Ивелина Пенчева.

Подходящо е за козметични процедури, но не и за покупко-продажба на недвижимо имущество, пише тя в хороскопа си. Уязвими са нервната система и целият стомашно-чревен тракт без правото черво, предупреждава Ивелина Пенчева.

„9-ят лунен ден, който продължава до 15:09 часа, се счита за първият критичен ден от лунния цикъл. В това време често се заблуждаваме, появяват се въпроси от подсъзнанието като тревожни сънища, необясними дневни страхове, фобии“, добавя астрологът.

„10-ят лунен ден започва от 15:09 часа и продължава до 16:11 часа в събота. Денят е благоприятен за развитие на партньорските отношения, укрепване на връзките и контакти. Продуктивни ще са пътуванията и преговорите. Договорите биха имали добра перспектива“, прогнозира Ивелина Пенчева. В този ден сме обикновено силни и енергични, добавя тя.

„Затова можем да се заемем с всякакви важни дела - успехът ни ще бъде обезпечен. Ако в този ден все пак чувствате упадък на силите и лошо настроение, ще трябва кардинално да промените своя начин на живот към по-здравословен и въобще да се заемете със здравето си. Благоприятно време е за любов, творчество и духовно търсене. Всички дела вървят добре. Дори да има неблагоприятни събития, те ще са краткотрайни и няма да нанесат осезаема вреда“, уточнява астрологът.

„В този ден Луната помага да станем по-открити и общителни, настройва към духовно развитие, разширява кръга на интересите, засилва остроумието и активността. Хората като никога стават оригинални и независими, самоуверени.

В 10-я лунен ден не се препоръчва уединение. Денят е свързан с традициите, рода, семейството, кармичната памет. Отделете време за родители, роднини, бъдете с децата си, своето семейство. Именно при корените си човек може да намери нов източник на енергия. Сега може да предприемете нови дела. Резервите на здравето са още ограничени и следва да се избягва претоварването. Най-активни са жлъчният мехур и черният дроб“, добавя Ивелина Пенчева.