Лангустите, хайверът, трюфелите и златните листове не са обичайните съставки на популярните мексикански ястия тако. Майстор-готвачът Хуан Лисерио Алкала обаче ги използвал, за да създаде най-скъпото тако на планетата, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

То струва $25 000, макар че все още не е намерило купувач. Ястието тако е евтино в Мексико и се консумира без прибори, като в редица случаи това се прави на улицата. Алкала, който е майстор-готвач в хотела "Гран Велас" в курорта Лос Кабос в северозападната част на Мексико решил да промени тези навици.

"Хората са развълнувани и донякъде изненадани, че могат да похапнат тако за $25 000, след като същото ястие се продава за 10 песо ($0,5) на улицата - заяви той.

Тогава им обяснявам използваната от нас технология и ги уверявам, че си струва да вкусят от нашия специалитет."Той включва лангуста, телешко, хайвер "Белуга", черни и бели трюфели, поднесени върху царевична тортиля, съдържаща златни листове 24 карата. Към ястието са добавени сос на базата на люти чушки и кафе цивета - най-скъпото кафе в света, сварено с кафеени зърна, които са събрани в екскременти от малкия азиатски бозайник.