Таксиметров автомобил, незнайно как се озова в коритото на река Янтра в центъра на Габрово. Куриозният инцидент, достоен за холивудска екранизация, се случи днес (27 май) в часовете преди обед, в участъка между моста Игото и Баев мост, съобщи „Габрово Нюз“.

Таксито е паднало във водата от височина около 4-5 метра.

Лекият автомобил се е движел по ул.“Юрий Венелин“ като по неизвестни засега причини водачът му е изгубил контрол над управлението, преминал е през тротоарната настилка, след което е полетял в буйните води на Янтра, падайки на едната си страна.

По информация от източници на „Габрово Нюз“ в таксито освен неговия водач е имало и двама возещи се пасажери, които след каскадата са били успешно извадени на твърда почва.

Тримата са в безопасност. Без съмнение зрелището събра десетки зяпачи от двата бряга на реката. На мястото на инцидента има линейки, противопожарни, спасителни и полицейски екипи.

Проишествието предизвика известни затруднения на движението по ул.“Юрий Венелин“. По всяка вероятност пътната отсечка ще бъде временно затворена, тъй като ще се наложи да бъде докаран кран, който да извади полетялото такси от коритото на реката.

При инцидента е пострадало 12-годишно момиче, което е било транспортирано и настанено в МБАЛ „Д-р Тота Венкова“ – Габрово, с фрактура на лявата раменна кост, без опасност за живота, съобщиха за „Габрово Нюз“ от пресцентъра на Областната дирекция на МВР – Габрово.

От полицията информираха, че зад волана на колата е бил 66-годишен мъж. Той е бил изпробван за употребата на алкохол, като взетата проба е била с отрицателен резултат. На местопроизшествието е извършен оглед. По случая ще бъде образувано досъдебно производство.