Кондуктор от градския транспорт унижи ученик тази сутрин в автобус по линия 25, сигнализира читател на TrafficNews.bg. Възмутеният пловдивчанин ни разказа, че служителят на автобуса няколко пъти ударил ученика, а ако не се бил немесил той, произволът над момчето щяло да продължи.  Читателят ни заяви, че кондукторът имал странен акцент и смята, че може да е от първите бежанци, които са дошли в България, но не изключва и да е от малцинствата.

Ето и разказа на очевидеца:

„Ще ви разкажа една случка за един кондуктор и пътник, в градския транспорт в Пловдив. Случи се днес около 08:05! Едно момче 6-7 клас се качи в автобуса по линия 25. Той нямаше карта, а не носеше никакви пари,а този кондуктор започна да се бъзика с него. Той започна да го удря. Вероятно се почувства засрамен или поне с накърнена гордост, че не може да се разбере с един бял човек. Погледнах го няколко пъти, право в очите, а той веднага се обръщаше назад към шофьора(да види дали го гледа ).

 Накрая му казах  :"Пусни го"! Останах с впечатлението, че не харесваше мен повече или поне хора със сини очи, руси. Обаче ако беше продължил да бие момчето пред всички хора в автобуса, от черен щеше да стане червен“.

Пловдивчанинът казва, че повечето европейци и американци биха нарекли разказа му „расизъм, дискриминация, нетолерантност“.  Той обаче смята, че нещата трябва да се назовават с истинските им имена, а не да се стои безучастно.