Пътните знаци служат, за да покажат на шофьорите кое е позволено и кое не. Те не се слагат просто ей така, а спрямо условията на дадена улица или път, за да бъде осигурено възможно най-удобно и безопасно движение. Това обаче е възможно само когато шофьорите спазват посоченото на знаците.

Някои водачи в Пловдив обаче сякаш имат проблем с разпознаването на един иначе доста лесен знак – този, забраняващ спирането за престой и паркирането. Такъв е случаят с тези шофьори, задръстили улица в града.

Читател на TrafficNews.bg ни изпрати снимка, за да покаже как неспазването на правилата може да блокира цяла улица и да доведе до множество нерви за останалите водачи. Улицата е в центъра, а поставеният знак забранява спирането за престой и паркирането по нея. Въпреки това се вижда, че едното платно и част от тротоара там са окупирани от няколко паркирани в насрещното автомобили. Пикап пък е паркирал точно срещу тях, на метри от забранителния знак.

Заради този парад на неправилното паркиране останалите шофьори са имали сериозни проблеми с преминаването, както се вижда и на снимката с големия бус, минаващ на милиметри от пикапа.