Който иска да ползва общинско паркомясто пред блока срещу 15 лева месечен наем, трябва да си купи устройство, което се монтира в асфалта и се заключва. Бройката излиза към 90 лева, обясни кметът на пловдивския район "Централен" Георги Стаменов, цитиран от "24 часа". 

Все още се уточнявал какъв да е цветът на въпросните скоби. Според Стаменов най-добре е било те да са светли и да са в едни и същи тонове за целия град. Той уточни, че собствениците на автомобили трябва сами да си монтират устройствата, които да им пазят паркоместата. За новите паркинги, които бяха направени м.г. между бул.

 "Шести септември" и ул. "Генерал Данаил Николаев" имало вече 28 заявления за наемане на места срещу 15 лева такса. Стаменов съобщи, че тази година в "Централен" ще бъдат изградени 5 паркинга. Районът разполага със 700 000 лева, отпуснати от голямата община. Повечето от средствата отиват за тази цел.

Единият паркинг ще е на ул. "Ген. Кюркчиев", вторият - на ул. "Антон Тайнер" и ул. "Родопи", третият - на бул. "Марица" 14-22, четвъртият - на ул. "Гео Милев", и петият - на бул. "Христо Ботев" с номера 148-152. Политиката на градската управа е да премахва грозните тенекиени гаражи и на техните места да прави места за паркиране. Първият реализиран проект е именно на ул. "Ген. Данаил Николаев", където са обособени 74 места. Стаменов уточни, че в "Централен" са закърпили зейналите дупки по бул. "Васил Априлов", "Руски" и под Коматевския надлез.