Дупките по улиците на Пловдив стават още по-сериозен проблем за шофьорите, след като снегът започне да се топи. В тях се образуват не гьолове, а същински езера, които пречат на водачите да се ориентират за дълбочината на ямата. Както знаем, една дупка може да нанесе доста щети на автомобила, а когато пътят е като лунен пейзаж, положението става направо страшно.

Именно такава е ситуацията на Рогошко шосе, сигнализира читател на TrafficNews.bg. Той ни е изпратил снимки на разяденото от язви в асфалта подобие на път, очакващо поредния смелчага, осмелил се да премине на втора през дупките.

Мъжът заявява, че тези дупки били на кметовете на Пловдив и район Северен Иван Тотев и Ральо Ралев, както и че на него и други шофьори им е писнало от безграничното безхаберие на „пишман кметовете”.

„Тази зона плаща много по-високи данъци от централната част, защото там има фирми, а благодарение на тях се издържа Общината”, пише мъжът, недоумяващ защо Рогошко е в такова състояние.

Ситуацията обаче със сигурност няма да се промени до края на зимата и големите дупки, които на места образуват цели миниезерца, ще си останат и дори ще се разширяват. По време на зимния сезон, с честите снеговалежи, няма как да се правят кръпки. За това ще трябва да се изчака пролетта. Въпросът е дали и тогава ще се намерят пари за ремонти.