По повод на зверските тапи в Пловдив, причинени от непочистените пътища и новозасипаните улици със сняг, както и на тапите от автомобили, образувани на магистрала Тракия, в редакцията заваляха обаждания на наши читатели, в които преобладава възмущението от безсилието на Общината и съответните служби да се справят със сложната зимна обстановка. Постепенно пловдивчани започват да се обединяват около становището, че трябва "да вземат нещата в свои ръце".

Така, както го разбира всеки от тях. Група пловдивчани ни изпратиха следното предупреждение с молба да го разпространим, за да го чуят и проумеят властимащите:

"Както виждаме всички, в Пловдив спят, не чистят пътища и Околовръстното е заледено и опасно. Обещаваме, ние гражданите, че при поставяне на табели "Винетка" те ще бъдат премахвани. Защото не може да плащаш, а да не получаваш. Това ще е така, докато всички институции не започнат да работят - не да стоят във фейса и да чакат да спре снегът. Просто гражданско неподчинение започва от този момент."