Да използваме или не фетбърнъри? Най-актуалната тема всяка пролет, даже целогодишно, темата с излишните килограми е винаги актуална. Можете ли да използвате силата на природата, без да използвате хранителни добавки, разбира се, че ДА!

Ето и какво сме ви подготвили в ЧАСТ 3

Кокосово масло

Кокосовото масло е една от храните, които могат осезаемо да засилят метаболизма ви. Образно казано, средноверижните мастни киселини (СВМК) в кокосовото масло ускоряват метаболизма на тялото, така че то изгаря повече калории. Тъй като СВМК увеличават метаболитното ниво, кокосовото масло е хранителна мазнина, която в действителност може да допринесе за отслабване.

Наистина идеята за хранителна мазнина, която по-скоро може да доведе до свалянето на килограми, отколкото до натрупването им, е странна, но именно това се случва. Особено когато не се консумират калории, които са излишни за тялото и неговите нужди. СВМК се абсорбират лесно, изгарят се бързо и се използват като енергия в процесите на метаболизма. Следователно те увеличават метаболитната активност и дори изгарят дълговерижните мастни киселини. Иначе казано, средноверижните мастни киселини не само се изгарят и произвеждат енергия, но те също водят и до изгаряне на допълнително мазнини.

Проучванията показват, че кокосовото масло може да помага и за защита на сърцето, черния дроб, бъбреците, простатата и храносмилателния тракт от различни заболявания. Възможно е да подсилва костите и зъбите, да допринася за отслабването, да подобрява здравето на кожата и косата. То може да облекчава свързаните с диабета симптоми и дори да спира развитието на дегенеративните процеси в мозъка, които водят до болестта на Алцхаймер, болестта на Паркинсон и други неврологични разстройства. Каква невероятна и здравословна храна! Няма друга храна, няма друго масло, което да се доближава до това, което кокосовото масло може да направи. И докато проучванията продължават, изследователите непрекъснато откриват допълнителни ползи и възможни употреби на това чудо на природата.

В обобщение, ако включите кокосово масло в диетата си, ще получите още множество ползи за цялостното си здраве, споделя vdahnovenia.bg.

Как да употребявате? 

В храната, във вкусни рецепти. Ако пиете кафе, може да пробвате бронирано кафе. Или просто хапнете 1 чаена лъжичка преди тренировка с добавка на 1 капка от съответното етерично масло. Изборът на етерично масло зависи от нуждите. (Може да добавите от грейпфрут за допълнително изгаряне на мазнините или мента за повишаване на издръжливостта по време на тренировка.)

Вода с лимон

Тази напитка подпомага изчистването на черния дроб, като води до лек детокс. Ако сте се заели сериозно да свалите всички излишни килограми, то черният ви дроб е този, който ще „понесе удара“. Той трябва да филтрира всички токсини, така че малко помощ ще му дойде добре. Освен това, ако страдате от хронично възпаление, черният ви дроб вече е достатъчно затруднен. Затова има нужда от малко подпомагане.

Как да употребявате? 

Пийте вода с лимон всяка сутрин на гладно. Използвайте сока на ½ лимон и долейте 200 – 300 милилитра филтрирана вода. Пийте всяка сутрин в продължение на 1 месец. После направете 1 месец почивка и повторете, отново за 1 месец.

А ако искате да надградите малко програмата, може да включите и хлорофил или пшенична трева. И двете имат силни детоксикиращи свойства.

Ябълков оцет

На първо място акцентираме, че тук говорим само и единствено за натурален, нефилтриран, непастьоризиран ябълков оцет. Как да го познаете? Той трябва да е мътен и да има утайка. В него плуват малки „парцалчета“ по дъното, които всъщност са частици от гъбата „майка“. Те са доказателство, че оцетът е минал през естествена ферментация. Обикновеният, избистрен и пастьоризиран оцет… по-добре не го консумирайте, пък бил той и в био вариант!

И така, защо точно ябълков оцет?

Ябълковият оцет елиминира токсините от тялото и действа диуретично, извеждайки от организма излишното количество вода. Освен това оцетът засилва метаболизма и стимулира горенето на мазнините, като резултатът е постепенно отслабване. Има и още редица други ползи за тялото, като:

-подхранва и нормализира нивата на рН в организма;

-подпомага храносмилането;

-отличен детоксикатор, който пречиства черния дроб;

-помага на организма да се отърве от натрупаните излишни течности, които причиняват подуване, дискомфорт и… целулит;

-подобрява инсулиновата чувствителност и още редица други.

Как да употребявате? 

Всяка сутрин, веднага след събуждане, пийте по една чаша вода с добавена  супена лъжица оцет. Това ще помогне да изгорите мазнините в областта на талията.

Внимание! Изберете или варианта с лимон, или този с оцет. Не комбинирай и двете напитки за дълъг период от време.

Ананас

Ананасът е вкусен екзотичен плод. Макар да е доста богат на захари, той е и изключително богат на ензими. Особено на ензима бормеалин, който е отговорен за разграждането на протеините.

И забележете: ананасът е единственият плод, който може да се консумира спокойно и с други храни. Особено с месо и млечни продукти. Той е позволен в комбинация според теорията на разделното хранене, според която плодовете трябва да се консумират преди хранене и в никакъв случай по време, а още по-малко след хранене. Теорията е, че предизвикват ферментация и гниене в червата, а оттам и значително влошават храносмилането ви.

Ананасът не само не пречи, а и помага на храносмилането. Спокойно можете да хапвате по едно-две парчета по време на или след хранене.

Как да употребявате? 

-По 2-3 парченца по време на или след хранене.

-Като сок, в напитки.

-Като комбинираш с останалите фетбърнъри, описани в 3-те части.

Част 1: Храни, които ще ви помогнат в борбата с килограмитеТези натурални фетбърнъри, могат да заместят добавките

Част 2: Храни, които ще ви помогнат в борбата с килограмитеТези натурални фетбърнъри, могат да заместят добавките