Да използваме или не фетбърнъри? Най-актуалната тема всяка пролет, даже целогодишно, темата с излишните килограми е винаги актуална. Можете ли да използвате силата на природата, без да използвате хранителни добавки, разбира се, че ДА!

Хубаво е да имате реалистични очаквания. Описаните по-долу методи няма да ви помогнат да свалите 20 килограма за 10 дни! Особено ако разчитате само на тях. Те може да подпомогнат и да забързат процеса, но вие трябва да го започнете. Въпреки, че са силно детоксикиращи и имат множество полезни свойства за организма се комплексен подход.

Тоест трябва да включите: физически упражнения, повече движение в ежедневието, балансирано (или диетично) хранене, в зависимост от целите, почивка, добър, пълноценен сън, овладяване на стреса, достатъчно вода и т.н.

Изберете две малки стъпки от препоръките дотук и започнете да работите по тях. Бавното, но устойчиво надграждане ще ви помогне да постигнете желания резултат. Препоръчително е да комбинирате поне 2, а още по-добре 4 – 5 от изброените по-долу фетбърнъри.

КАНЕЛА

Започваме с царицата на подправките. Тя има способността да понижава кръвното налягане и да балансира кръвната захар, а оттам и да подпомага тялото да гори мазнини. Но това, което малко се знае за нея, е, че подобрява функцията и на надбъбречните жлези. Доказано е, че тя възстановява правилната позиция на адреналния мазнинен превключвател. А той отговаря за какво? За складирането на мазнините.

Ето как се случват нещата. Когато сме стресирани и/или сме подложени на безсъние, превключвателят минава в режим на оцеляване. Накратко се получава следният порочен цикъл:

Липсата на сън кара организма да изпраща приетите калории към мастната тъкан. Това води до нарастване на мазнините, като в мастната тъкан отиват повече калории. Поради тази причина надбъбречните жлези започват да работят по-усилено, за да контролират кръвната захар. Канелата е естествена субстанция, която връща превключвателя в режим на проспериране. Така калориите отиват към мускулите, където се използват за производство на енергия.

Освен това канелата успокоява и хроничните възпаления, които също имат сериозен принос за трупането на излишни мазнини.

Не е препоръчително да се приема на капсули. В тази форма голямо количество канела се освобождава на малък участък от хранопровода или стомаха, което може да причини значително дразнене или усещане за парене, особено ако капсулата заседне при поглъщането ѝ.

Как да употребявате? 

Половин до една чаена лъжичка на ден с храната е достатъчна. Просто консумирайте всеки ден, например в рамките на месец. Направете 2 – 3 седмици почивка и повторете цикъла. Друг добър вариант е да пиете чай от канела сутрин на гладно.

ДЖИНДЖИФИЛ

Името му на санскрит означава „универсално лекарство“. Той: стимулира кръвообращението, има загряваш ефект, подпомага имунната система, подобрява храносмилането, усилва обмяната на веществата, изгаря мазнините, има противовирусни и противовъзпалителни свойства, бори се с хроничните възпаления и още, и още…

Изключително много полезни свойства и функции са събрани в този малък корен. Написани са цели книги за джинджифила. И не е случайно, че д-р Рафаел Келман го нарича суперподправка. Ползите му за здравето са наистина много, но и той като канелата има и функцията да успокоява надбъбречните жлези. Освен това има свойството да разгражда хистамините в тялото. При редовен прием на чай от джинджифил се стимулира перисталтиката.

Джинджифилът е и доказан афродизиак. Е, струва си да се възползвате от всичките му полезни свойства. Нали?

Как да употребявате? 

За да подобрите реакцията си на стрес и да подпомогнете отслабването, е достатъчно да консумирате чай от джинджифил, който се прави с 1 – 2 чаени лъжички пресен джинджифил или ½ – 1 чаена чаена лъжичка сушен джинджифил.

И още:

-настърган пресен джинджифил за дъвчене

-добавяне на пресен или сушен джинджифил в бульони, супи, ястия и смутита, споделя vdahnovenia.bg.

-и най-лесният начин, подходящ за всички: чай от джинджифил

Пийте го на чай с лимон. Или употребявай под формата на етерично масло. Само 1 капка на ден е достатъчна, разтворена в масло или в голяма кана лимонада.

Комбинира се добре с канела, куркума, черен пипер, зелен чай.

ГРЕЙПФРУТ – цял плод

Доказано е, че грейпфрутът топи мазнини. Все пак не разчитаме на чудеса, а действаме по плана с комплексния, холистичен подход. Установено е, че вдишването на етерично масло от грейпфрут понижава приема на храна и стимулира липолизата (разграждането на мазнините) и термогенезата (използването на калориите за производство на телесна топлина). Грейпфрутът е фантастично натурално средство за обуздаване на нездравословното влечение към определени храни и за подпомагане контрола на теглото.

Как да употребявате? 

-Като фреш – разреден с вода в съотношение 1:3. Една част фреш от грейфрут, три части вода. Пийте на гладно през целия ден, например по 1 чаша 1 – 2 часа преди хранене.

-Като плод – изяждайте по ½ грейпфрут 30 минути преди хранене два пъти на ден. Това ще подпомогне по-бързото разграждане на мазнините от приетата храна и ще подобри процеса на натрупването им в организма като запас.

-Като етерично масло – сложете 1 капка етерично масло от грейпфрут и малко течен екстракт от стевия в еднолитрова стъклена бутилка и я напълни с газирана вода. Газирането ще ви помогне да се почувстваш сити, а грейпфрутът ще осигури приятно, изгарящо мазнините подобряване на вкуса!

- 20 минути преди тренировка изяжте една чаена лъжичка кокосово масло с една капка етерично масло от грейпфрут. Това ще ви помогне да изгорите повече мазнини по време а тренировката.

Очаквайте втора и трета част на натуралните фетбърнъри, които ще ви помогнат в борбата с килограмите.