Втори ден на тежки задръствания в Кючук Париж. Затварянето на ключови булеварди и улици, отвеждащи към пловдивския квартал, образува колони от автомобили в час пик и днес. Частично затворени са вече 5 пътни отсечки в район „Южен”, като само някои от тях ще бъдат пуснати през пролетта. Каква е настоящата обстановка, вижте по-долу:

Малко след 16:30ч. започна струпването на автомобили по частично затворения бул. „Христо Ботев“. И днес задръстването там е основно в посока Централна гара, а съседното платно не е натоварено. Припомняме, че заради пробива под Централна гара северното платно на булеварда се затваря в участъка от автогара „Юг“ до източния полукръг на кръговото кръстовище. Движението ще се извършва двупосочно в южното платно. Десният завой към ул. „Иван Вазов“ и бул. „Руски“ вече не е възможен, а надясно се завива по ул. „Любен Каравелов“.

Чонов: Няма как без задръствания край гарата, пролетта затваряме целия булевардПрез лятото пък ще бъде затворен и Бетонния мост

Огромни са тапите и на „Бетонния мост“, който е един от алтернативните маршрути за влизане в район „Южен“. Не по-различна е ситуацията на "Коматевско шосе", което също е кошмарно за шофьорите.

Шофьори споделят, че освен трафикът по булевардите, задръствания има и в малките улички, които отвеждат към тях. Така времето, за което те се придвижват по обичайните си маршрути, се удвоява.

Истински ад пък е движението във вътрешността на квартала, където заради три проекта, са затворени частично улиците „Даме Груев”, „Кукуш”, „Димитър Талев”, „Петър Стоев” и булевард „Александър Стамболийски”.

Най-натоварено е движението по булевард „Никола Вапцаров“. Големи са задръстванията и на ул. „Скопие“. Огромна е опашката и на бул. “Кукленско шосе” в посока ул. “Скопие”. 

Въпреки огромното чакане и трафика, движението е спокойно. Шофьорите все още проявяват търпение към ситуацията, без да се стига да ексцесии или конфликти помежду им. Критичната натоварест дори стана причина за проява на хумор сред живеещите в "Южен", а част от шегите, може да прочетете тук:

Гласове от Кючука: Пращайте Спартана, по суша не можем да отидем на работа!Един от жителите на Кючука си пожела самолет, за да се придвижва в задръстванията

Припомняме, че трафикът в Пловдив става все по-тежък и категорично в близките месеци не се очертава нещата да се подобрят. Това се случи заради редица инфраструктурни ремонти, започнали почти едновременно. Те обхващат пътни отсечки в различни краища на града, използвани от пловдивчани и живеещи извън града като основни маршрути. Повече за това какво се очаква да се случи с транспортния хаос в Пловдив, може да проследите в материалите и анализите на TrafficNews:

5 основни улици в Кючука вече са затворени – какво предстои с ремонтите в квартала?До пролетта трябва да пуснат движението по улиците около Централна гара и ул. „Даме Груев”

Въпреки хаоса! Общината напира за ремонтите на Рогошко и Голямоконарско шосеПрез пролетта могат да започнат двата мащабни инфраструктурни проекта

Ходът, който трябваше да спаси Кючука от транспортна блокада, се оказа закъснялНKЖИ не може да дари имота на Община Пловдив за нов булевард, докато не премахне жп линии

ГАЛЕРИЯ:

 Около Централна Гара и "Коматевско шосе":

Булевардите "Александър Стамболийски" и "Христо Ботев":

Ул. “Стефан Стамболов” към бул “Александър Стамболийски” и ул. "Скопие":

Бетонния мост: