Екипи на ОКТ и Пътна полиция от сутринта са позиционирани на бул. „Христо Ботев” край Централна гара и следят ситуацията с трафика и преминаването през кръстовището. Това заяви зам.- кметът по транспорт Тодор Чонов във връзка с новата организация на движение в района заради пробива под Централна гара.

По думите му няма как този инфраструктурен проект да мине без неудобство за гражданите и задръствания, като според него една от причините за интензивния трафик е, че много от хората не са знаели за промяната въпреки, че се подготвя от месеци,

Чонов каза още, че на вчерашната среща с министър на транспорта и НКЖИ е обърнато внимание на дейностите , които ще се реализират следващите месеци, като определи комуникацията им с държавата като много добра. От  общината имали уверение от фирмата изпълнител на пробива, че ще приключат максимално бързо всичките 12 етапа от строителството. Най-тежко ще бъде през пролетта, когато се очаква целият бул. „Христо Ботев” да бъде затворен за движение заради дейностите по пробива.

През лятото пък ще бъде затворен и Бетонния мост, за да бъде  повдигнат.

Кметът Здравко Димитров каза, че няма да позволи затварянето на моста, докато не бъде пуснато движението на бул. „Христо Ботев”. Според него до края на годината пробивът между „Южен” и „Централен” ще бъде пуснат за движение. Градоначалникът  се извини на пловдивчани за неудобството като заяви,че няма как да се мине без него, за да се реализира този проект.

Зверско задръстване в района на Централна гара, колите едвам се движатПричината е затворена отсечка на бул. „Христо Ботев”