Община Пловдив ще започне до няколко месеца ремонтите на двете входно-изходни артерии в район „Северен” -  Голямоконарско шосе и Рогошко шосе. Това обяви кметът Здравко Димитров. И за двете мащабни реконструкции има избрани изпълнител в лицето на „ИСА – 2000”, като предстои  сключването на договор.

„Големият проблем пред Рогошко шосе е, че за него има осигурено финансиране от 1,5 млн. лева в бюджета за 2022 година. Цялата поръчка е за близо 15 млн. лева, като трябва да осигурим поне половината за тази година – около 7,5 млн. лева”, каза зам.-кметът по строителството Пламен Райчев.

Финансиране има за другия голям проект за официалния вход на Пловдив през Голямоконарско шосе. Там поръчката е за 19 млн. лева, като половината са осигурени през бюджета на АПИ за тази година.

Вероятно двата ремонта ще започнат през лятото, а това означава, че ще бъдат с временна организация за движение заедно с Брезовско шосе. От 5-те входно-изходни артерии в „Северен” , то  влизането и излизането в града ще става само през Карловско шосе и Пазарджишко шосе.

Отделно през лятото ще се затвори целият „Ал. Стамболийски”, части от ул. „Петър Стоев”, ул. „Царевец”, бул. „Христо Ботев” около гарата и Бетонния мост,  няма да са отворени след ремонта: ул. „Даме Груев”, бул. „Дунав” и други.

Чонов: Няма как без задръствания край гарата, пролетта затваряме целия булевардПрез лятото пък ще бъде затворен и Бетонния мост

Надежда за ремонтите на Рогошко шосе и Голямоконарско шосе след поредните жалби„Парсек груп” са отказали от претенциите си срещу избора на изпълнител за най-разбитото шосе

Най-после! Пуснаха поръчка за 15 млн. лева за най-разбитото шосе в ПловдивДо 3 октомври приемат оферти за Рогошко шосе, увеличиха срока и за Голямоконарско