Призрачната линия на Пловдивския градски транспорт - автобус номер 10 отново оглавява листата за една от най-проблемните под тепетата. Макар линията да е с нов превозвач, в лицето на Петко Ангелов, очевидно нищо ново не е научено и старите навици съвсем не са изкоренени. Припомняме, че от 1 септември 2022 г., линията премина от „Хеброс бус” към „Меритранс-2002“ заради неизпълнение на графиците.

Поредният абсурд на шофьор от въпросната линия засегна пряко минимум пет човека, сред които и ученик, който закъсня за училище защото водачът просто решава да не спира на спирките. Тук неизменно възниква и въпросът „какъв е смисълът да се спазват графиците, след като автобусите пропускат спирки?”

Според ученикът липсва самосъзнание и чувство за отговорност у шофьора, относно изпълнението на задълженията му, а и очевидно няма контрол от фирмата-превозвач, която явно не следи работниците си. Според него това не е прецедент и е масова практика въпросната спирка да бъде подминавана от автобусите с номер 10, а чакащите на нея – да се оправят.

Призрачната линия на Пловдив, за която хората знаят, но рядко я виждатУченик най-редовно чака по 40 минути линия 10, която скоро трябва да бъде при друг превозвач

„В четвъртък на 9 март около 11:00 на спирка 78 - Форум Тракия чакахме около 5 човека за линия 10. Рейсът, който беше 5-та кола от делничното разписание на линията, приближаваше към въпросната спирка, но не очаквах, че шофьорът така ще я подмине и въобще няма да спре. Миналата седмица в четвъртък беше пак същата ситуация със същия автобус със същия шофьор, но този път беше спрял, след като тичах към рейса”, разказа един от „потърпевшите” пловдивчани, който не успя да стигне на време за учебните занятия.

Според него с подобно обслужване и без качествен контрол линията ще продължи да затъва.

„Вие ли ще ми извинявате отсъствията, които съм натрупал заради вашата “редовна линия” при условие, че парите които изкарвате са от нашите данъци?”, пита още той в сигнала си.

Нищо ново не е научено, нищо старо не е забравено – макар и с нов превозвач по линия 10Шофьорите на автобуси правят каквото си искат, а очевидно страх от ОКТ – нямат



Според ученикът ако не се наложи качествен контрол върху шофьорите, да спират на всяка една спирка и да си чистите автобусите, то е твърде възможно скоро да има фасада от яйца, а може и от камъни по автобусите.

Припомняме, че през последните месеци зачестиха посегателствата срещу автобуси от градския транспорт и няколко пъти бяха счупени стъкла на рейсове след изстрели. При последния инцидент само преди 2 седмици двама тийнейджъри стреляха с въздушен пистолет по градски автобус, докато е бил спрял на спирка в квартал „Христо Смирненски“.

След изстрела по автобус в Пловдив: Задържани са две непълнолетни момчетаОт тях е иззет въздушен пневматичен пистолет