За поредния абсурд на с линия 10 сигнализира читател на TrafficNews.  Макар от месец „призрачната линия” да е с нов превозвач в лицето на Петко Ангелов, безобразията по линията продължават. Този път шофьор на един от рейсовете е решил да си направи собствен маршрут на линията и е съкратил пътя, като е излязъл и направил обиколка по бул. „Освобождение”, което по никакъв начин не му е част от маршрута. Любопитно е дали от ОКТ са санкционирали водача, тъй като движението на автобусите се следи от тях и при нарушение се санкционира фирмата.

Ето и целия сигнал на нашия читател:

„На 23.09.2022 около 6:18 сутринта се качих на въпросната линия от спирка „Форум Тракия", като не очаквах поредно безхаберие от водача на автобуса. Вместо да продължи движението по ул. „Съединение”, както е по маршрут, като там беше спирка „Кино Фейсис", зави надясно към ул. „Бранислав Велешки” и направи обиколка на бул. „Освобождение” . Чудех се къде ще ме закара, като рекох да сляза от автобуса, но най накрая си продължи по маршрута, при което можете да си представите колко спирки са пропуснати и хората, които са чакали линията, са чакали по 40-50 минути.

Моля, задайте въпроси към Общината, която сключва договора с тези транспорти фирми: Защо като няма изпълнение от страна на превозвачите, не се спират субсидии и не се прекратяват договори? Защо няма контрол дали се спазват разписанията, дали се движат автобуси по договор и т.н.? Предвид, че по въпросната линия, по която са сменени три фирми, явно много добре се вижда сегашната фирма колко добре я обслужва.”

Очаквайте продължение!  

Снимка: АРХИВ

Общината си сложи розовите очила за автобусите, но реалността я изживяват пловдивчаниНа документи линия 10 е изрядна, но на терен - нещата не са толкова оптимистични