Само два дни след публикацията на TrafficNews "1,5 км за 30 минути на Околовръстното?! Кошмарни задръствания на колелото на 6-ти км всеки ден", Пътна полиция - Пловдив се зае с реорганизация на движението в района. По нареждане на директора на Областната дирекция на МВР ст. комисар Димитър Балев, днес в 7.30 часа на място е бил изпратен патрул, който се е заел с ръчно регулиране на движението в кръговото. 

Миналата седмица пловдивчани, работещи в района сигнализираха за ежедневен проблем с трафика в участъка моста на Пещерско шосе - кръговото сутрин и Метро - кръговото вечер и помолиха за съдействие от страна на Пътна полиция. "Полицаи регулираха ръчно движението от 7.30 до 8.30 часа, когато е най- голямото натоварване и днес задръстване нямаше. Резултатът е добър и ще продължим с дежурствата там, за да помогнем пътуващите за работа да не губят толкова време в трафика" коментира за TrafficNews началникът на КАТ гл. инспектор Йордан Милушев. Според него проблемът там се получава тъй като пътят , който влиза в кръвото кръстовище е еднолентов и става струпване на автомобили. При евентуално разширяване на Околовръстното този проблем няма да съществува, категоричен е Милушев и дава пример с ремонтирания път Пловдив - Асеновград. 

"Благодарни сме за бързата реакция на медията и полицията, днес нямаше никакви тапи и всички автомобили се изнесоха много бързо" коментираха и работещи във фирмите в района, които миналата седмица подадоха сигнала, че всяка сутрин са им необходими най- малко 30 минути, за да изминат разстояние от 2 километра на Околовръстното. 

"Всяка сутрин е кошмар. Тръгвам час по-рано за работа, за да не закъснея", коментира пловдивчанин, който живее в Кючук Париж и работи в "Метро" на Околовръстното. В този участък се влива цялото движение от Смолян, Кърджали, от селата от Родопска яка, автомобилите , които излизат на магистралата. Същата тапа, само че в обратна посока има между 17 и 18 часа. 

1,5 км за 30 минути на Околовръстното?! Кошмарни задръствания на колелото на 6-ти км всеки денРаботещи в района настояват за ръчно регулиране на движението в час пик