Законът трябва да бъде не строг, а жесток спрямо хората, които сядат зад волана след употреба на алкохол, наркотици или и двете, това зави главният прокурор Сотир Цацаров по време на брифинг в Пловдив днес. Коментарът бе по повод младата Габриела, която нанесе погром върху 10 коли в Пловдив, катастрофирайки с джип под влиянието на алкохол и наркотици. 

Коя в Габриела - четете тук!

Той коментира, че никой не е застрахован от инцидентите зад волана, ала когато има такива нарушения, при които съзнателно шофьорът се въвежда в неадекватно състояние и поставя под огромен риск всички на пътното платно, то трябва наказанията спрямо него да бъдат безмилостни.

Според главният прокурор травматизмът при катастрофите може да бъде намален само с комплексни мерки. Прокуратурата винаги действа, когато тежките последствия са факт. Имаме нужда от превенция, посочи той. Това зависи от законодателството свързано със Закона за движение по пътищата.  Зимните гуми, коланите и забраната на десните волани са например част от регламентите, които биха могли да доведат до желаната превенция. 

Припомняме, че  катастрофата, в която бяха помляни 10 паркирани автомобили до жилищен комплекс Оазис в Пловдив, бе  предизвикана от 21-годишната Габриела, шофирала джип БМВ. Увреждания има и по нейната кола. Дрегерът отчел над 1,3 промила, а драг чекът - употреба на марихуана. Водачката е задържана за 24 часа. Колата бе взета от мъжа й, който е собственик на БМВ-то. Жената работи като танцьорка в нощен клуб.

Колите, върху които е връхлетяла Габриела, са били паркирани в нарушение, а хората в района заявиха пред репортер на TrafficNews.bg, че проблемът с паркирането е огромен и постоянно по улицата има паркирани автомобили. 

Те поискаха затвор за 21-годишната шофьорка. Според тях, ако е било делничен ден по това време на деня минават много хора, които отиват на работа и е можело да има жертви.