„Габриела не е имала телефон по време на инцидента. Батерията е била изтощена. Не вярно, че е звъняла на майка си, за да поеме вината за случилото се. Момичето признава вината си за всичко и съжалява. Тя знае, че ще си получи заслуженото”, заяви адвоката на Медарова, която потроши 10 коли в Кючука.

По време на заседанието, в което магистратите трябваше да решат каква мярка за неотклонение да получи 20-годишната жена, Габриела не спя да рони сълзи.

В момента тя е студентка по Маркетинг в Пловдивския университет. По думите на защитника й, тя е безработна, а като танцьорка е работила инцидентно, по един-два пъти седмично.

Търновалийски добави, че след произшествието Габриела не е правила опит да избяга. Придружена от двама сотаджии, тя се е качила в апартамента на приятеля й, за да му каже какво е станало и да се преоблече.

„Изкараха я рецидивист, заради една глоба в размер на 20 лева за неправилно паркиране. Ето я разписката-глобата е платена. Животът  в момента й е ад, защото я изкараха лека жена и каква ли още не”, каза още Търновалийски.

Според него паричната гаранция, дадена от магистратите на първоинстанционния съд е разрез с имотното състояние на момичето.

„За първи път в кариерата си се сблъсквам с такава гаранция. До момента само на една важна обществена личност бе дадена такава, но на втора инстанция бе намалена. Отгоре на това щетите не са 40 хиляди лева, а много по-малки. Както и колите – заведените претенции са за 8, тъй като другите две са на Габриела и приятеля й”, каза Търновалийски.

След няколко минутно заседание магистратите решиха, да не уважат искането на Окръжна прокуратура за по-сурова мярка, а именно „задържане под стража”. Точно обратното-намалиха паричната гаранция от 20 на 5 хиляди лева.

Още за заседанието може да видите ТУК