Адвокатът на Габриела Медарова - Орлин Търновалийски, поиска делото срещу нея да бъде върнато на прокуратурата заради  съществени процесуални нарушения в досъдебното производство. Според него прокуратурата не е предявила обвинение на Габриела и с това е нарушила гражданските й права. Прокурорът и адвокатът на пострадалата Катя Андреева настояха да бъде даден ход на делото и то да върви по общия ред. Гражданският иск, който Андреева е предявила, е в размер на 2000 лева за имуществени и неимуществени вреди.

Днес в Районен съд започна разпоредителното заседание по делото срещу Медарова.  В началото на годината бившата танцьорка пияна и дрогирана помля десет коли в Пловдив, а месец по-късно разби носа на студентка. Двете дела са обединени в едно, а срещу Габриела има 4 обвинения - за шофиране в пияно състояние и каране на кола след употреба на дрога, за нанасяне на значителни материални щети и за причиняване на лека телесна повреда по хулигански подбуди. 

Полицията разследва новата изцепка на Габриела, разбила носа на студентка СНИМКИПрокуратурата решава дали отново да арестуват танцьорката

Днес двете момичета за първи път след нощта на нападанието се изправиха лице в лице една срещу друга.

Андреева призна , че Габриела и родителите й са търсели контакт с нея, но тя отказала да се види с тях преди делото. "Искам нещата да приключат в съда и после бих могла да се срещна с тях", каза Катя пред репортер на TrafficNews.bg. 

Габриела също потвърди,  че се е опитала да се свърже с Катя, за да й се извини, била готова да й организира и плати нов рожден ден като реверанс за проваления, но Андреева не пожелала. Габриела прекара три месеца в ареста и  бе освободена  преди няколко седмици. Признава, че след ареста, се е разделила с приятеля си Пачо. " В момента няма време за гаджета. Заради ареста не успях да си взема изпитите и ще трябва да повтарям първи курс. В момента искам да бъда с родителите си и да завърша образованието си", коментира пловдивчанката. Тя призна, че въпреки хулиганските й постъпки хората били доста толерантни, не я нападали, не я критикували. "Разпознават ме, но никой не ме е нагрубил. За което съм благодарна", заяви Медарова.

Преди минута съдът прекрати делото заради съществени нарушения и то бе върнато на прокуратурата, за да бъдат  отстранени. В две от обвиненията са нарушени правата на защитата и обвиняемата, което е довело до ограничаване на правата на защита, определи съдия Виолета Низамова.   

Катя Андреева и защитата й останаха видимо недоволни от решението на съда. Търновалийски заяви, че след като бъдат отстранени нарушенията, той ще иска заседанието да мине по съкратена процедура, тъй като Габриела признава всички факти и обстоятелства по делото. Нямат претенции за размера на гражданския иск. 

Вижте интервюта с двете момичета: