Пострадалите в мелето с автобус на Голямоконарско все още бяха в шок след инцидента. Те споделиха пред наш репортер, че първото нещо, което са направили, е да помогнат на водача на рейса.

„Това е чисто човешко да помогнем. Всичко стана много бързо. Видяхме как превозното средство се движи към нас и дадох рязко надясно. Ударихме колата отпред. След това бързо отидохме към автобуса”, разказа момичето, управлявало лекия автомобил опел.

На мястото на инцидента бяха и други свидетели, които разказаха, че са чули зверски удар.

„Отидохме да помагаме, но водачът на рейса беше починал, най-вероятно от инфаркт. Повикахме и линейки”, заяви Йордан, работник от строеж.

Дълго време разследващите обработваха местопроизшествието.

Починалият водач е на 57 години. Той е служител на фирма "Хеброс бус", чиято е линия 93. Автобусите по тази линия се движат по маршрут ЖР "Тракия" - Радиново. 

На мястото на трагичния инцидент бе и представител на фирмата превозвач.

„Днес бе първа смяна. Водачът бе отпочинал, вчера му бе почивен ден. По първоначална информация му е прилошало и така се е стигнало до катастрофата”, коментира той пред наш репортер.

Както TrafficNews.bg съобщи, инцидентът е станал в 10.15 часа. Рейсът навлязъл в насрещното лента и се блъснал в масивна табела на шоурум. При инцидента са се ударили още два автомобила, по които има материални щети. Няма пострадали пътници.