„Ти не се бъркай, че ще си следващата със счупен нос”,  крещяла Габриела на една от свидетелките на побоя в пловдивски клуб.

Непосредствено след инцидента, пред клуба е пристигнал екип на полицията. Дори пред униформените Медарова заплашвала свидетелите, и дори тръгнала да удря приятелка на пострадалата Андреева, но приятелят й я е спрял.

Това стана ясно по време на заседанието в Окръжен съд, където се гледаше мярката за неотклонение на Габриела. В залата бяха цитирани и още свидетелски показания. Разпитаните разкриват бруталното поведение на танцьорката.

„Нямам думи.  Не е нормално това поведение. Да те е страх заради такива да излезеш от вкъщи”;

„Нагло, безочливо и недопустимо поведение”;

Това са само част от показанията на хората пред клуба в Пловдив.

Тези думи на свидетелите обаче за родителите на Габриела Медарова са лъжа. Според тях нищо от казаното не е истина и че наистина е било инцидент, а не умишлено.

„Те са й крещели на нея. Казвали са й „Ей сега ще отидеш в затвора, мърло”. Нашето дете е добра, не е способна на подобна агресия. Тя има нужда от лечение. Невинна е”, заявиха родителите на Медарова.

Те приеха решението на Окръжния съд, а именно взимане на мярка „задържане под стража”, като недопустима. През цялото време семейството на Габриела бе плътно до нея, дори след като съдебна охрана й сложиха белезниците. Те започнаха да прегръщат и успокояват детето си, като през цялото време й повтаряха „Дръж се, с теб сме! Спокойно”.

Според магистратите има категорични данни, че именно Габриела е авторка на деянието, за което е обвиняема.  Според съда, макар престъплението да не е тежко по смисъла на закона, лошата характеристика и опасността от извършване на друго престъпление, дават основание да се даде тежест на обвинението.

В момента Габриела страда от тревожна депресия. Тя приема силни медикаменти, както и в нощта на побоя.

Според защитата й заради лекарствата младото момиче се е чувствало зле и е посетило тоалетна, придружена от гаджето й. Орлин Търновалийски отново защити тезата, че клиентката му е невинна, тъй като е ударила Катя вследствие на припадък.

Това бяха и последните думи на Габриела. Тя заяви, че не е ударила Андреева умишлено.

„Искам вкъщи, да се лекувам и да съм при родителите ми”.

След като чу присъдата, Габриела изпадна в паника и започна да пита „Какво ще правя сега” и да повтаря „Не искам”.

Първоначално отказа да й поставят белезници, но в последствие бе изведена от Съдебна охрана без съпротива. Решението на съда е окончателно и не подлежи на обжалване.  

Ето какво заявиха родителите и защитата на Габриела: 

Неочакван обрат! Връщат Габриела в ареста, изведоха я с белезници от залата ВИДЕО