Президентът не пожела да уважи въпросите на пловдивските журналисти, подминавайки ги като малка гара. Над час репортерите от всички медии в Града под тепетата, чакаха държавния глава да дойде в Панаира, за да открие Годишната среща на местните власти на Югоизточна Европа. При пристигането му, шефът на охраната на държавния глава, заяви, че г-н Плевнелиев ще даде изявлението си след откриването на конференцията.

Това обаче така и не се случи. На излизане президентът пожела на всички приятен ден и потегли към кортежа си. PR-ката му пък влезе в спор с пловдивските журналисти, казвайки им, че президентът няма никакво време и той се движи стриктно под график.

Претрупаният график на Росен Плевнелиев обаче не му попречи да си направи цяла фотосесия със скандалния кмет на Пазарджик Тодор Попов, както и колегите му от Пловдив и Варна Иван Тотев и Иван Портних.

Проблемът, разбира се, не е в това, че държавният глава се е снимал с някого, дори в момента той да е „персона нон грата” в ГЕРБ.Проблемът не е в това, че репортерите чакаха часове пред входа на Панаира – това им е работата. Проблемът е в това, че президентът лиши читателите и зрителите на медиите  от това да научат неговата позиция по важни за държавата и региона въпроси като кризата в Македония.

Още новини ТУК

Благовест Андонов,TrafficNews.bg