Готвят разпит за детето, за което се твърди, че е произвело фаталния изстрел, убил 47-годишен мъж в септемврийското село Виноградец. Това стана ясно днес от информацията за случая, която главният прокурор Сотир Цацаров представи пред медиите. 6-годишното момче ще бъде разпитвано в присъствието на психолог, като ще бъдат спазени всички разпоредби за подобен тип разпит.

Веднага след разпита случаят ще бъде прехвърлен към Окръжна прокуратура - Пловдив. Причината, както вече ви съобщихме, са твърденията на свидетели, че веднага след стрелбата собственикът на оръжието - Лазар Влайков, се е обадил на районния прокурор на Пазарджик Георги Кацаров. Предстои разпит и на самия прокурор.

„Не бива да остава каквото и да е съмнение по отношение на обективността на прокуратура и разследващи органи. Колега потвърди, че има лични отношения, които са добри, че никога не е нарушавал професионалните си задължения. Отрече да е имал непосредствена комуникация с лицето", коментира Цацаров. 

Частна лаборатория прави биологичен анализ на пистолетът глок, с който е извършено убийството на 47-годишния Атанас Тонкев. Експертизата трябва да покаже чие ДНК е върху оръжието. Има назначени още няколко експертизи - техническа, при която ще бъдат проверени телефонните разговори на Лазар Влайков, както и съдебно-медицинска. Те ще определи от каква посока и какъв ъгъл е дошъл фаталният изстрел, както и каква сила е необходима, за да бъде натиснат спусъкът и произведен той.

Вижте подробностите в нашия ВИДЕО РЕПОРТАЖ за убийствата в Пазарджишко: