След дъждовете и нетипичните гръмотевични бури, лятото в Пловдив се завърна. Следващите 10 дни се очаква температурите под тепетата да бъдат между 30 и 35 градуса. А това означава само едно - започваме да търсим място за спасение от жегите!

Тези, които не са на море и остават в града, избират плажните удоволствия и водните атракции в Акваленд – Пловдив. Там част от посетителите станаха по-ранобудни. Едни искат да изкарат максимално дълго време на плажа, затова стават рано. 

След впечатляващата пързалка Кинг Кобра, тази година дебют направиха две нови съоръжения, достъпни само в най-големите водни паркове в света.

„Ракета” и „Камикадзе” обещават истинско екстремно преживяване на 20 метра височина, което ги превръща в най-високите съоръжения в Акваленд – Пловдив.  Пързалките не са избрани случайно. От компанията са се допитали до своите верни клиенти в социалните мрежи, като са им предоставили няколко възможности да избират. След допитването хората са били категорични, че искат именно тези две съоръжения.

„С наближаването на 2019 година, когато Пловдив е Европейска столица на културата, ние  също решихме да се включим чрез слогана „Заедно” и с нашите клиенти да изберем заедно новите придобивки на Аквалаенд”, обясниха от комплекса.

Със сигурност една от най-впечатляващите нови пързалки е „Ракета”. В нея влизаш в купол, чийто под се отваря и буквално политаш вертикално. Усещането е като в падане в бездна, а скоростта, до която може да се достигне при падането е 85 км/ч! „Камикадзе” пък ще добави още повече скорост и адреналин за посетителите.  

Да не забравяме, че в Акваленд от миналото лято работи и най-голямата водна атракция на територията на Източна Европа – КИНГ КОБРА. Височината, от която се спускат посетителите на комплекса, е 19 метра, а максималната скорост, с която се изстрелват към хищната кобра е над 70 км/ч. Това е и единствената пързалка с възможност за състезания при такава скорост.