Пловдивският регион се превръща в един от лидерите на индустриално развитие в България, като все повече компании искат да разкрият свои предприятия тук. С днешната първа копка на мегазавода за 20 милиона на Intrama,  това все повече се потвърждава, заяви кметът Иван Тотев. Той обясни, че висшия пилотаж в производството е именно машиностроенето и високите технологии, а инвестиционните намерения край Пловдив са именно в този отрасъл.  

Това налага все повече нуждата от развитие на инфраструктурата в региона. Може би най-мащабният проект на Община Пловдив и Община „Марица” е реконструкцията на „Голямоконарско шосе”. То е естествено продължение на бул. „Васил Априлов”, който след ремонта и реализираното на пробива под Централна гара, ще се превърне във вътрешноградска магистрала. Проектът за „Голямоконарско шосе” е на стойност около 55 милиона лева, което е абсолютен рекорд за проект от такъв тип в региона.

Той ще започва с 6 ленти,  а след това те ще станат 4 като директно ще води до „АМ Тракия”, но ще обслужва и близките предприятия. Проектът е изключително важен за предприятията в региона, тъй като освен път, той ще реши и всички логистични потребности на фирмите и района.

Вижте повече в интервюто с кмета Иван Тотев:

Още новини ТУК

TrafficNews.bg