Абсолютен хаос царил с уличната регулация в Аджисан махал. Оказало се, че голяма част от улиците не били в регулация, а къщи никнели като гъби по различни пътни участъци, обясни кметът Иван Тотев.  Днес бе даден старт на първия лот от програмата „Региони в растеж”, която обхваща в  т.нар. „Социална зона”. В обхвата й е включено пространството, заключено между „ Марица – Юг”, „Източен”, „ Княгиня Мария Луиза” и „Цар Борис III Обединител”.  Въпросният лот се изпълнява от „Драгиев и Ко и струва 5,5 млн. лева.

В другите два лота, които са на стойност от 11 млн. лева, дейности са предвидени за над 30 улици в Аджисан махала. Преди да бъдат ремонтирани обаче, те трябва да бъдат вкарани в регулация, да се направи проект, като вероятно десетки къщи ще се съборят.

„Няма да оставим никой на улицата, трябва ни малко време, за да прецизираме нещата. Вероятно обаче ще стане, като постройките край бившата баня(б.а. бутнатата сграда на Папараци)”, каза Тотев.

Освен почти всички улици, тротоари и осветление в квартала, ще бъдат изградени и детски и спортни площадки, всички забавачки и училища в района ще бъдат санирани.

В първия лот, освен „Марица – Юг”, е включена рехабилитация и реконструкция на тротоари по бул. „Княгиня Мария Луиза”. Реконструкция и рехабилитация на пътна настилка, въвеждане на енергоспестяващо улично осветление на  улиците : „Патриарх Евтимий“, „Света гора“ , „Георги Раковски“  „Съединена България“.

 Втората позиция  включва реконструкция и рехабилитация на улици и прилежащите им тротоари и въвеждане на енергоспестяващо улично осветление на улиците -  „Стойчо Мушанов”, „Макгахан” , „Ген. Скобелев”, „Пулпудева”, „Козлодуй”, „Брестовица”,  „Цар Иван Страцимир”,  „Марагидик”, „Лъджене”, „Георги Мамарчев”,  „Неофит Бозвели” „Д-р Селимински”, ул. „Сава Филаретов”,  „Княз Черказки”,  „3ахарий Зограф”,  „Емил Зола”, ул. „Лясковец”, пл. „Александър Малинов“;

Третата позиция е за озеленяване и облагородяване на всички междублокови пространства в двата квартала, както и нови тротоар и улично осветление на следните улици:  „Асен Златаров”, „Хеброс”, „Панайот Пипков”, „Калофер”, „Хъшовска”, „Артилерийска”, „Никола Сапунов”, „Весела”, „Тополница”,  „Ламартин”, „Лютиче.

Започва се! Махат паважа по основен булевард в Пловдив, правят атракции и зони за отдих ВИДЕОДадоха старт на първия лот от „Региони в растеж”, включващ и бул. „Марица-Юг”