Първа копка на реконструкцията на последната част от павирания булевард „Марица-Юг” бе направена от кмета Иван Тотев.  Очаква се в следващите месеци  участъкът между Водна палата и булевард „Източен” да бъде преобразен. Освен нова асфалтова настилка, ще бъде сменен ВиК мрежата, както и тротоарите и прилежащите зелени площи край реката. В ремонта е предвидено и укрепването на стената на реката в участъка.

Улицата ще остане в същите габарити, като ще се разшири малко тротоарът от южната страна. Предвижда се в зелените площи, между велоалеята и река Марица, да бъдат направени детски, спортни и кучешки площадки, както и зони за отдих.

Фирмата изпълнител е „Драгиев и Ко”, които са спечелили обществената поръчка за първия лот от „Региони в растеж”, който включва и десетки други дейности в  т.нар. „Социална зона”. В обхвата й е включено пространството, заключено между „ Марица – Юг”, „Източен”, „ Княгиня Мария Луиза” и „Цар Борис III Обединител”.

Срокът не целия договор е 210 дни, но кметът смята, че фирмата ще приключи много по-бързо дейностите по самия булевард. В дейностите влизат и преасфалтирането на част от междублоковите пространства, които да се ползват като паркинги. Кметът призова хората, живеещи в района, да правят срещи със строителните отговорници, за да правят частични организации на движението в района.