За нова връзка между район „Южен” и „Тракия” работят градските власти дейно през последните месеци. Въпреки че основният акцент пада върху Бетонния мост, пробивът под гарата и подлезът „Модър-Царевец”, от градската администрация вече имат готов проект за директното свързване на улица „Цар Симеон” с Кукленско шосе и бул. „Александър Стамболийски”. Той включа надземно преминаване на автомобили чрез мост, който ще минава над жп линиите.

По този начин ще се осигури директна връзка между двете индустриални зони в „Тракия” и „Южен”, а  и ще се използва за обход между два от най-големите квартали на града. На практика с моста ще се облекчи значително движението в това направление и по надлез „Родопи”, който ще поеме трафика след премахването на Бетонния мост.

Освен проектът за връзката, от администрацията имат и задание за разширяването  на улица „Цар Симеон” в участъка от ул.”Княз Борис І” до ул.”Ягодовско шосе”.

Всичко за връзките между „Южен” и останалите райони на града, както и бъдещите инфраструктурни проекти, вижте в линковете и видеото:

Как ще изглежда пробивът под гарата и съдбата на Бетонния мост – митове и истини ВИДЕОПодземното съоръжение ще струва 45 млн. лева, стартът на дейностите през 2019-а

Облекчение за пловдивчани: до края на годината приключват основните ремонти в града СНИМКИ+ВИДЕОДо 2022 година Пловдив ще бъде преобразен с нови транспортни съоръжения