Николай и Румен Николови, които удариха полицай в заведение в Столипиново, застават пред Пловдивския съд.  Те са обвинени в нанасяне на лека телесна повреда над длъжностното лице, както и упражняването на принуда над полицейския служител.

Припомняме, че на 23 март, два дни преди парламентарните избори, пловдивски полицай бе ударен, при опит да въведе ред в заведение в квартал Столипиново.На място униформените установили, че се провежда семейно тържество - раждането на бебето на Николай, и предупредили участниците да намалят силната музика. Празнуващите обаче не изпълнили полицейското разпореждане и при повторното явяване на служителите на реда ги посрещнали с агресия, обиди и закани за саморазправа. Те извършвали непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред, изразяващи се в явно неуважение към служители на МВР и обществото.

В един момент 26-годишният татко нанесъл удар в лицето на единия от полицаите. Към адреса незабавно били насочени допълнителни полицейски екипи за осигуряване на обществения ред.

Двата мъже се укриваха от полицията след инцидента, като се предадоха сами четири дни след инцидента.

Ето и разказа на очевидци от 23 март: