Нощта, в която Габриела катастрофира под влиянието на алкохол и наркотици и нанесе щети на 10 автомобила за над 40 хиляди лева край жилищния комплекс Оазис 4 в Пловдив, е била фатална за 20-годишното момичето по редица параграфи. 

Габриела Медарова, което работи като танцьорка на хонорар в пловдивско нощно заведение, е била глобена за нарушение от работодателя си минути преди да си тръгне от бара. 100 лева били удържани на момичето, като според нейният адвокат Орлин Търновалийски момичето се е прибрало "валат". 

В заведението тя е изпила около 200 милилитра водка или две големи питиета, като информацията е потвърдена и от свидетели и от самата Габриела. 

20-годишното момиче са качило на колата под влиянието на афект след финансовата санкция от заведението, стана ясна още днес по време на съдебното заседание, в която прокуратурата в лицето на Таня Георчева поиска да ѝ бъде взета мярка "постоянно задържане под стража", ала председателката на съдебния състав Теофана Спасова не уважи искането и наложи на Габриела парична гаранция в размер на 20 000 лева.

Четете още: Пуснаха Габриела от ареста срещу 20 000 лева!

Мярката в нейните финансови изражения е съобразена с материалното положение на обвиняемата, както и с причинените щети, коментира Спасова и подчерта, че причинените щети са в големи размери, тъй като надвишаван 14 пъти минималната работна заплата /или стойност от малко над 7000 лева/.

Освен глобата на работното място, оказва се, че и една от помлените 10 коли е собственост именно на Габриела. Така тя самата е причинила щети на собственото си движимо имущество. 

Припомняме, че според изнесените данни на днешното заседание, в което беше определена мярката на Медарова, танцьорката се е опитала два пъти да избегне наказателна отговорност. Първоначално тя се е опитала да прехвърли вината на майка си и казала на полицаите, че тя е шофирала. Непосредствено след инцидента Габриела се обадила на майка си и я помолила веднага да дойде на местопроизшествието и да лъжесвидетелства, че тя е причинила катастрофата. 

Четете още: Габриела опитала да натопи майка си, че е шофирала джипа, сътворил мелето край Оазиса СНИМКИ

Майката обаче е разказала това на полицаите и била категорична, че никога не е шофирала джипа на приятеля на Габриела, а днес пред журналисти обоснова позицията си по следния начин: "Отказах да поема отговорността за постъпките ѝ, аз съм отговорен родител. Тя трябва да се учи да отговаря за това, което прави".

Четете още: Майката на Габриела: Няма да поемам вина за постъпките на дъщеря си ВИДЕО

Въпреки това родителите на Габриела дойдоха в съдебна зала и подкрепиха дъщеря си, като изтъкнаха, че тя е добро дете и обикновено не пие. 

С опита за манипулация обаче не се изчерпват опити на Габриела да намали строгостта на закона. И към този момент момичето твърди, че е употребила наркотик, след като е катастрофирала. По първоначални данни след катастрофата тя се е прибрала до дома на приятела ѝ Пламен Николов в Оазис 4, който обитава от 3 месеца, но после се е върнала с него на мястото на инцидента. Полицаят Петър Абрашев е дал показания, че не му е направило впечатление от момичето да идва специфичният аромат на марихуана, който се задържа непосредствено след употреба, което пък го води до извода, че тревата е била употребена преди Габриела да се качи да шофира. 

Самата Габриела бе вкарана в залата на Районния съд в Пловдив под строг полицейски кордон от над 7 униформени и през сълзи заяви, че съжалява. През цялото заседание очите и бяха влажни, а накрая, когато съдията ѝ даде думата, Габриела се зарече, че дори да ѝ върнат книжката, няма да кара повече. Момичето изплака, че в ареста се чувства ужасно и помоли магистратите да се прибере при семейството си.

Съдебният състав категорично се съгласи с твърденията на прокуратурата, че са налице всички данни, че момичето е причинител на катастрофата и че е виновна и по трите повдигнати обвинения. Нейни отпечатъци са намерени в колата, свидетел е  дал показания, че именно тя е излязла от колата след катастрофата и не на последно място самата Габриела се е признала за причинител по време на разпитите след повдигане на обвинението, въпреки първоначалните опити да избегне отговорност и представянето на различни версии.

Магистратите обаче не сметнаха, че момичето представлява обществена опасност или че има възможност да се укрие, да попречи на разследването или да извърши ново престъпление. 

Адвокатът на Габриела Орлин Търновалийски пък направи остър коментар по отношение на исканата мярка за арест, като посочи, че според него тя се обуславя на общественото мнение и коментара на главния прокурор Сотир Цацаров по темата, а именно че за пияните и надрусани водачи, законът трябва да бъде жесток.

Четете още: Жесток закон за Габриела, която, друсана и пияна, нанесе погром на 10 автомобила ВИДЕО

Предстои да стане ясно дали прокуратурата ще протестира срещу определението за парична гаранция и дали адвокатът на момичето ще обжалва размера от 20 хиляди лева в законоустановения 10-дневен срок. Според него сумата, определена от съда, е твърде висока.

За подвигнатите обвинения, максималната присъда, която може да получи Габриела, е до 3 години затвор и глоба в размер на до 3000 лева. 

Очаквайте подробности!