Владимир Трампов е мъжът обвинен за длъжностно присвояване в особено големи размери, реализирано чрез крупни документални измами, ощетили над 80 човека от Пловдив и Смолян.

Нанесените финансовите щети от Трампов възлизат на над 115 хиляди лева. Всички лица, на чието име са били съставяни неистинските договори, са били абонати на Теленор. Хората не са подозирали за измамата, преди да получат фактурите си.

Както TrafficNews.bg съобщи, 36-годишният Владимир, който понастоящем е с мярка постоянно задържане под стража, в продължение на повече от година е злоупотребявал със служебното си положение като управител на клон на Теленор България, ситуиран в Пловдив.

За този период мъжът е съставил над 180 договора за мобилни услуги и лизинг на апарати на името на трети лица, за които „ужилените“ потребители разбират едва след като започват да им се трупат задължения.

Междувременно Трампов търгувал с телефоните на по-ниска цена, като с това осъществил крупни печалби. Подбиването на цената му осигурявала бърза продажба и лесно пласиране.

Схемата е реализирана в периода 21.12.2016 - 22.01.2018, като за това време Владимир е съставял множество фалшиви договори, от които е  присвоил над 166 мобилни устройства, съответно е осъществил и тяхната препродажба.

В домът му в Пловдив са открити множество сим карти, договори и касови бележки – всички съставени на физически лица, които не са давали съгласието си за услугата. По разследването са извършени множество действия, назначени са експертизи, разпитани са свидетели, като продължава установяването и на други пострадали.

До разследването се стигнало именно след получени множество сигнали от граждани за това, че са търсени от мобилния оператор за неизплатени задължения. В момента на ареста, осъществен от органите на икономическа полиция, Владимир продължавал да заема позицията управител на клон на Теленор в Пловдив.

След като мъжът бе задържан за 24 часа, които бяха удължени на 72, миналата седмица Районната прокуратурата в Пловдив привлече като обвиняем Владимир за длъжностно присвояване и настоя за постоянното му задържане.

До този момент Трампов не е осъждан. Наказанието, което го грози, ако вината му бъде доказана по така съставените обвинения, е лишаване от свобода от три до петнадесет години.