През новата седмица продължава активната работа по изграждането на новата пътна връзка, която трябва да замести затворената заради разкопки преди време отсечка от бул. Мария Луиза към бул. Цар Борис Трети Обединител.

Тротоарната настилка и паветата по ул. "Света гора" отиват в историята. Машини подготвят улицата, която според плановете на община Пловдив ще се превърне във връзка с Тунела. Така ще бъде компенсирано затварянето на улицата заради новия площад около Епископската базилика. За целта ул. "Света гора" ще бъде отворена за движение откъм „Иван Перпелиев”.

През последните дни жителите в района и ръководството на намиращата се там Професионална гимназия по битова техника се противопоставиха на решението на районната администрация. Според хората в квартала с отварянето за движение на улицата ще се затрудни паркирането. Родители на ученици пък се притесняват от инциденти.

Оказва се обаче, че до кмета на район „Централен“ Георги Стаменов не е изпратена нито една жалба.

„Ще се погрижим за сигурността на учениците. На тротоара ще се монтират огради. Освен това ще се въведе и ограничение на скоростта от 30 километра в час”, заяви Стаменов.

Очаква се целият район около ДКЦ 1 в района на Понеделник пазара да  бъде променен. Паркингът пред поликлиниката ще бъде премахнат, а паркирането ще бъде успоредно на тротоарните площи.  

Предвижда се и ул. "Петко Р. Славейков" да е еднопосочна от Понеделник пазара към Източната порта. Очаква се ул. „Иван Перпелиев“ да стане еднопосочна с движение към „Митрополит Панарет”.