И по време на Великденските празници акции на НАП се проведоха в Пловдив. След проверките, няколко фирми са били ударени от данъчните като нередовни данъкопладци.

Обектите, които последно са добавени в "черните" списъци на подлежащите на запечатване търговци, са от пункт за скрап до известен магазин за мебели под тепетата.  

НАП-Пловдив са установили данъчни нарушения в един от водещите магазини за мебели „Флор Декор”. Обектът се намира в РУМ Тракия.

Сред фирмите в списъците попада и небезизвестният пункт за изкупуване на старо желязо. Базата на АЛБРОН се намира на Кукленско шосе и е една от най-големите в града под тепетата, а дори в региона.  

Под ударите на НАП попадна и още един магазин за продажба на мебели. Мебелната къща "Гергана" се помещава на булевард „Христо Ботев” .

Цех за закуски също фигурират в списъка. Той се намира в Кючук Париж, а фирмата която го стопанисва е "Стади 2008" ЕООД.

Оказва се, че любимото място на ценителите на прясна паста в центъра, също попада сред нарушителите в черния списък. Фреш паста се намира на улица „Опълченска”.

Данъчните не пропуснаха в проверките си и Руският пазар. В магазин за бельо бяха констатирани нарушения и пратиха фирмата "МЕРИ СТИЛ 2013" в списъка на некоректните.

Магазин за козметика в Гагарин затвори врати след проверките на данъчните. Специализирания обект се намира на улица Ален Мак.

Обектите подлежат на принудителната административна мярка „Запечатване на обект“. Мярката може да бъде наложена за срок до 30 дни независимо от предвидените в закона глоби или имуществени санкции. Първо на обектите ще бъде лепнато предупредително съобщение за затварянето, а после ще бъде извършено и самото запечатване за определения от данъчните срок. 

Мярката може да бъде обжалвана пред административния съд, глобата може да бъде заплатена, но това не влияе на изпълнението. Тя просто ще отпадне, ако съдът се произнесе в тази насока.

Четете всичко за процедурата по запечатване ТУК!