В рамките на тази седмица са задържани двама дилъри на наркотични вещества в района на Пещера, съобщиха от полицията в Пазарджик.

Това е станало по време на специализирани полицейски операции по противодействия разпространението на наркотици на територията на областта. В петък вечерта служители на сектор „Противодействие на криминалната престъпност" осъществили подобна акция на територията на Пещера и съседните населени места. По време на покупко-продажба на дрога са засечени и задържани 25-годишен мъж от Пещера и негов 23-годишен клиент. При личния обиск и последвалото претърсване са открити и иззети 56 грама зелена суха листна маса, която реагирала положително на марихуана. Открити са още две таблетки амфетамин, електронна везна и мобилни телефони.

Двамата мъже са задържани в ареста за срок от 24 часа, като Окръжната прокуратура в Пазарджик е удължила срока на задържане спрямо дилъра със 72 часа. Той не е криминално проявен и е непознат  до момента на органите на реда.

Междувременно при подобни проверки на територията на Панагюрище и Пазарджик са задържани двама мъже пренасящи в себе си амфетамин и марихуана. Спрямо тях също са образувани бързи производства.

Снимка: Архив

Още новини ТУК

TrafficNews.bg