Улица "Поп Манол" в Кършияка е барикадирана! Каси с празни шишета "пазят" паркоместа на ресторант "Маестро" и никой не може да паркира там!, оплака се читател на TrafficNews.bg. Според пловдивчанина от заведението явно искат да си спестят плащането на паркоместа, а никой от контролиращите органи не се занимава с това.

"Поне бутилките в касите да бяха пълни - човек, докато обикаля за едно паркиране, да се подкрепи...", шегуват се пловдивчани.

Свързахме се с Надка Аргирова - управител на заведението, която потвърди, че платени паркоместа нямат, но откъм улицата бил входът за зареждане на ресторанта и нямало друг начин да си вършат работата.

А защо не си плащате, за да имате официално и законно паркоместа?, попитахме ние.

"Не си плащаме, за да не си късаме нервите. Няма да можем да го регулираме. Кой спазва? Слагаме касите от зор! Общинарите да осигурят паркоместа!", категорична е г-жа Аргирова.

На която само ще напомним, че законите са за това да се спазват. И съмнението, че някой няма да се съобрази със законно придобито право, не означава, че трябва да действаме на принципа на пълната анархия...