Габриела Медарова остава в ареста за 72 часа, съобщиха от Районна прокуратура в Пловдив. Танцьорката вчера бе задържана, след като разби носа на студентка в пловдивски нощен клуб.

Срещу 21-годишното момиче е образувано бързо производство за нанасяне на лека телесна повреда на студентката по хулигански подбуди по чл. 131 ал.1 от НК. Очаква се след изтичането на 72-часовия арест, от обвинението да поискат за нея постоянна мярка "задържане под стража

Припомняме, че  на 9  срещу 10 май  Медарова, която е освободена срещу 5 000 лева гаранция, нападнала Катя Андреева , която празнувала 21-вия си рожден ден.

Екшънът се разиграл в тоалетната. Габриела излязла от една от кабинките, в която се била затворила с гаджето си, без да бъде предизвикана по никакъв начин халосала Катя по носа, а след това се върнала в бара. Андреева паднала на земята, а от носа й шурнал кръв. След намесата на охраната, тя била изведена и откарана в болница. Въпреки, че всички замесени в инцидента са разпитани още на 10 сутринта, Габриела до днес не бе задържана. Едва след като на случая бе дадена гласност и пострадалата проговори пред TrafficNews.bg, институциите реагираха по-адекватно. 

От установените към настоящия момент факти е видно, че в ранните часове на 11.05.2018г. Катя Атдреева празнувала рожден ден със свои приятели. Около 02.50 часа Андреева отишла до тоалетната в заведението и на излизане непознато за нея лице от женски пол й нанесло удар с юмрук в лицето в присъствието на очевидци. От удара Катя  паднала на земята и от носа й потекла кръв.

По делото предстои установяване и разпити на всички очевидци на инцидента, изготвяне на медицинска експертиза относно вида на нанесената на пострадалата телесна повреда и механизма за причиняването й, съобщават от прокуратурата. 

За престъплението по чл. 131, ал. 1, т. 12, вр. с чл. 130, ал. 2 от НК законът предвижда наказание до една година лишаване от свобода или пробация.

Работата по случая продължава.

Срещу Габриела има повдигнати три обвинения, като за едно от тях тя може да получи до 3 години лишаване от свобода. На 15 април   джип „БМB Х-5“ тя потрошила 10 автомобила, паркирани на бул.  „Македония“. Медарова е била употребила алкохол и наркотици. 

Всичко ца инцидента четете тук!