Катастрофата с пловдивския охранител Смаил Илиев в Тракия миналата седмица предизвика истинска вълна на недоволство сред нашите читатели. Получихме няколко сигнала на пловдивчани, които питат докога Смаил ще бъде над закона и ще застрашава човешки животи.

В петък той предизвика катастрофа на кръстовището на улиците „Съединение” и „Княз Борис I” в най-големия жилищен район под тепетата.  

„Пристигналият на място автопатрул на сектор "Пътна полиция" установил, че лек автомобил "Мерцедес", управляван от неправоспособният С.И. /21 г./ преминава на "червено" и удря преминаващия на "зелено" товарен автомобил "Дачия", с 44-годишен водач зад волана.", пише в бюлетина на МВР в Пловдив.

Смаил Илиев  е работил като охранител в редица пловдивски клубове. Името му е свързвано при няколко операции на полицията. Досега срещу него са били повдигани обвинения за побой и за шофиране без книжка.

„Този тип е  със солидното криминално минало и продължава да си прави своеволия, а незнайно защо е на свобода. Докога? Твърде вероятно е и този случай да се потули и виновен да няма.  За щастие, тази катастрофа се размина без жертви, а утре, ако пак седне зад волана?”, пита един от възмутените ни читатели.

От профила на Смаил Илиев се вижда, че той често шофира въпросния Мерцедес. Той не е на негово име, а на член от семейството му. Въпреки това той ползва колата, без обаче да има нужната правоспособност.

По закон единственото наказание за шофиране без нужната правоспособност е глоба.  При първо  нарушение сумата е от 100 до 300 лева, а при повторно наказанието може да скочи до глоба до 1500 лева.  Така единственото наказание, което ще получи Смаил е глоба, а риторичен изглежда и въпросът дали той ще продължи да кара въпросния автомобил без нужните документи.

 

Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg